© Green Camper. All Rights Reserved. | Design by Creativ Web
Bucuresti – Cetatea Rasnov
Cetatea Rasnov este una din cele mai bine pastrate fortificatii ale Transilvaniei. Cetatea a fost construita in secolul XIV, pe pozitia unei alte fortificatii din lemn, construite anterior, in secolul XIII de Cavalerii Teutoni.
In cetate se pot vizita ruinele acestia dar si muzeul de arta feudal, unde sunt expuse diverse arme, unelte, mobilier de epoca sau armuri.
Ca si campinguri in zona, va recomandam Camping Cheile Rasnoavei, la cativa kilometri distanta, unul din cele mai frumoase si complet utilate campinguri din Romania. Recomandam insa rezervare in prealabil.
⊙ https://www.camping.info/ro/loc-de-campare/camping-cheile-rasnoavei
Cetatea Rasnov – Cetatea Fagaras
Cetatea Fagaras este una dintre cele mai frumos reconditionate Cetati din Romania. Cetatea a fost construita in sec. XIV-XV pe locul unei vechi cetati fortificate, cu scop strategic de aparare impotriva atacurilor tatare si otomane. In acest moment, Cetatea adaposteste Muzeul Tarii Fagarasului.
Ca si camping in zona, recomandam Laguna Albastra, un camping foarte frumos, complet utilat, care contine si un lac de pescuit pt amatori dar si un loc de joaca pentru copii dotat cu leagane si topogane. Campingul se afla chiar in Orasul Fagaras, la marginea acestuia. Noi am petrecut un week-end intreg aici si ne-am simtit foarte bine, beneficiind de confort, liniste si aer curat
Cetatea Fagaras – Sibiu
Sibiu este unul din cele mai frumoase, daca nu chiar cel mai frumos oras din Romania dupa parerea noastra. In centrul istoric al Sibiului chiar ai ce face 1-2 zile, ai obiective turistice importante, muzee, parcuri, taverne, etc. Cateva dintre cele mai importante puncte de atractie ale orasului: Piata Mare, Piata Mica, Muzeul National Brukenthal, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Turnul Scarilor, Piata Aurarilor, Zidul Cetatii, Turnul Gros, Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor si multe altele…
Noi am gasit o parcare generoasa aici, chiar in centru, la 5 minute de mers pe jos de Piata Mare, in Parcarea Carzarma 90, vis a vis de Hotel Continental Forum. Parcarea cu plata, 2 lei/ora, are si pubele de gunoi si toalete ecologice unde se poate deversa caseta WC.
Sibiu – Cetatea Alba Iulia
Cetatea Alba Iulia a fost construita in sec. XVII in locul unde in istorie s-au mai aflat si alte fortificatii. Cetatea a fost construita de Imperiul Habsburgic cu scop militar in vederea apararii impotriva atacurilor Otomane.
Cetatea a cunoscut in ultimii ani transformari spectaculoase, fapt ce o fac din ce in ce mai vizibila in turismul European, crescand numarul de turisti atat autohtoni cat si europeni de la an la an.
Pentru a vizita toate punctele de interes din cetate, cu siguranta este nevoie de o zi intreaga, daca va place sa va rasfatati la o cafea in interiorul cetatii, aveti nevoie chiar de mai mult timp. Noi am fost aici de 2 ori, o data pe o canicula insuportabila, alta data pe o ploaie torentiala care a durat toata ziua. Suntem hotarati sa mai venim cel putin o data pentru a vizita in detaliu toata cetatea, chiar merita!
Ca si campare, in drum spre urmatorul obiectiv (Cetatea Deva) se regaseste Camping Aurel Vlaicu pe DJ710, un camping decent, modest, dar linistit, tocmai potrivit pentru un gratar seara, un pahar de vin si pentru incarcat bateriile, deversat caseta WC, etc. Pretul pe noaptea de campare este de aproximativ 70-80 lei/noapte de echipaj.
Cetatea Alba Iulia – Cetatea Deva
Cetatea Deva este un monument istoric de arhitectura laica ce dateaza din sec. XIII dar cu importanta militara incepand din sec. XVII, dupa ce turcii cuceresc Oradea.
Ca si campare, , noi am ales sa dormim in parcarea generoasa din fata Cetatii Deva, o decizie ce s-a dovedit a fi foarte buna beneficiind de o seara linistita, parcarea golindu-se in totalitate o data cu lasarea serii.
Cetatea Deva – Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor din Hunedoara este cel mai important monument Gothic din Romania, considerat unul din cele mai frumoase castele din Europa.
Castelul a fost construit in sec. XV si se afla inca intr-o conditie foarte buna gratie si lucrarilor de restaurare din ultimii ani. Monumentul inregistreaza peste 300.000 vizite turistice pe an plasandu-l in top locuri de vizitat din Romania. Se poate aloca o zi intreaga pentru a vizita camera cu camera intregul Castel, acum Muzeu.
Castelul Corvinilor
Pentru ca drumul de intoarcere este destul de lung, si obositor,recomandam a se face o oprire undeva la jumatatea drumului de intors spre casa asa ca propunem Camping Horezu, in localitatea Horezu.
Aici se poate face si o plimbare de 1h pe strada Olarilor, unde se poate pierde o seara intreaga printre tarabele comerciantilor autohtoni ce au produse proprii de olarit la vanzare de o frumusete unica in Romania si poate chiar in Europa.
Mentionam ca acest traseu se poate extinde, inserand diverse obiective foarte interesante care merita vizitate. Intre acestea mentionam:
⦁ Castelul de Lut, in Valea Zanelor, o experienta unica pentru copii, mai ales pentru fetite. Timp alocat pentru vizita 3-4 ore. Acest obiectiv este intre Sibiu si Fagaras.
Bucuresti – Lacul Rosu – Cheile Bicazului
De ce am ales sa mergem in Bucovina pe Brasov? Din mai multe motive:
⦁ Sa nu avem acelasi traseu la dus si la intors
⦁ Sa vizitam Lacul Rosu si Cheile Bicazului, sunt absolut fabuloase si merita vazute macar o data in viata
Pe traseu se gasesc mai multe obiective turistice care merita cateva ore pentru a fi vizitate: Stranduri termale: Baile Homorod, Baile Tusnad, Vlahita, Sovata sunt decat cateva propuneri inedite de a te relaxa cateva ore inainte de marea aventura.
Lacul Rosu – Cetatea Neamt
Daca in echipajul dumneavostra sunt si copii de pana in 10-12 ani, va recomandam o oprire la Humulesti, la casa memoriala Ion Creanca. Este chiar la intrare in Targu Neamt, necesita un ocol de doar 5 minute. Cuvintele sunt de prisos, merita vizitata!
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, din secolul XIV, construita de Petru I si consolidata de Stefan cel Mare cu scop defensiv impotriva Imperiului Otoman. Recent, Cetatea a fost reconditionata, in anii 2000-2005, iar in acest moment gazduieste in jur de 1000 de vizitatori zilnic. In Cetate se pot vizita mai multe camere refacute conform documentelor istorice. Sunt deschise spre vizitare sala de sfat si judecata, sala armelor, inchisoarea, camera de provizii etc.
In zona se poate visita si Manastirea Neamt. Exact langa manastire se gaseste o zona foarte buna de campare in mijlocul naturii. Se poate petrece aici o noapte exact in mijlocul naturii intr-o liniste deplina. Suntem convinsi ca veti dori sa reveniti pe acest traseu macar pentru experienta locurilor de dormit din mijlocul naturii disponibile. Recomandam pentru a gasi aceste locuri aplicatia “park4night” utilizata atat de calatorii amatori in ale turismului cu autorulota dar si de catre cei mai experimentati.
Cetatea Neamt – Cetatea de Scaun a Sucevei
O alta Cetate care nu trebuie ratata in calatoria prin Bucovina este Cetatea de Scaun a Sucevei, o alta cetate medievala din Moldova construita de Petru I in sec. XIV si fortificata ulterior de Stefan cel Mare in scopul apararii Moldovei impotriva asediilor Imperiului Otoman. Cetatea este de asemenea reconditionata de autoritati si reuseste cumva sa iti insufle putin din aerul medieval al epocilor trecute.
Cetatea Suceava – Manastirile din Bucovina
Recomandam ca manastirile din Bucovina sa se viziteze cate 2 pe zi, pentru a avea timp suficient sa le explorati. De obicei se gasesc si locuri de campare extraordinare in jurul acestora unde puteti innopta linistiti.
Se pot cupla astfel: Putna si Sucevita in prima zi, Moldovita si Humor in a doua zi, Voronet in a treia zi.
Depinde foarte mult cat timp aveti la dispozitie pentru a vizita manastirile. Mai sunt si altele care merita a fi vizitate.
Pe langa acestea, se mai poate vizita Chilia lui Danil Sihastru (langa Putna), tiroliana La Palma, cea mai lunga din Europa, intre Sucevita si Moldovia, recomandam si o plimbare cu Mocanita, in Moldovita. Langa Voronet se poate merge la Complex agreement Arinis pentru Aventura Park, strand, plimbari.
Voronet – Bucuresti
Drumul de intoarcere este lung, dupa cum bine stiti, lipsa infrastructurii din Moldova duce la timpi mari de condus pe drumuri bune dar destul de agglomerate. Recomandam ca drumul de intoarcere sa fie facut in 2 zile. Se poate opri aproape oriunde, sunt atat de multe locuri frumoase cu peisaje minutate unde va puteti odihni o seara incat nu merita efortul de a conduce continuu pana acasa.
Recomandam o oprire la aproximativ jumatatea drumului, in zona Lepsa, langa Focsani. Cautati cu ajutorul aplicatiei park4night un loc, merita.
Bucuresti – Vama Veche
Vama Veche este statiunea de la Marea Neagra, aflata la granita cu Bulgaria. Este o statiune tanara, cu un vibe diferit fata de celelalte statiuni de pe litoral. Aici pana si marea are o alta culoare.
Considerat si locul in care poti fi tu, asa cum esti, Vama Veche pune la dispozitia turistilor, locuri de petrecere a timpului liber, pentru toate gusturile.
Noptile petrecute in Vama Veche, nu se uita niciodata!
Poti campa in locurile de pe https://park4night.com/ .
Vama Veche – Cap Kaliakra – Balcic – Varna
Capul Kaliakra este un promontoriu spectaculos, lung şi ingust, pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, care are o istorie bogata, existand inca din antichitate. Aici tarmul marii atinge inaltimea de 70 m.
Puteti vizita in incinta rezervatiei naturale, urmatoarele: Ruinele Fortaretei, Capela Sfantul Nicolae, Muzeul Cap Kaliakra, Restaurantul Cap Kaliakra.
Balcic este un punct turistic important de pe litoralul bulgaresc, care gazduieste Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica.
Castelul din Balcic a fost una din reședintele reginei Maria a Romaniei, in perioada în care Sudul Dobrogei a aparținut tarii noastre. Este cladit pe malul marii si cuprinde castelulul, gradina botanica, o sala a fumatorilor, o pivnita, o chilie manastireasca, un izvor de apa, mai multe vile rezidentiale si diverse alte cladiri.
Gradina Botanica din Balcic ocupa o suprafata de teren de aproximativ 16 hectare, fiind dispusa pe un deal abrupt, care coboara in sase terase spre mare. In aceasta gradina sunt cultivate peste 3000 de specii de plante.
Varna este un oras in estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Marii Negre. El este considerat un important port maritim si o statiune balneara. Fiind cel mai mare oras de pe coasta bulgara, Varna se mai numeste si capitala maritima a Bulgariei.
Izvoarele minerale cu temperatura apei intre 40 şi 60 de grade, contin magneziu şi calciu sunt renumite pentru tratarea bolilor cardiovasculare.
In Varna poti parca pe timp de noapte, in parcarea cu plata, din port. Vizitati https://park4night.com/ , pentru detalii.
Varna – Nisipurile de aur (Camping Laguna)
Statiunea Nisipurile de Aur numita si “Perla litoralului Bulgaresc” este cea mai populara statiune de pe litoralul acestei tari si isi trage numele din finetea si frumusetea nisipului plajelor sale. Aflata la doar 15 km de Albena si circa 18 km de Varna, statiunea se desfasoara pe teritoriul Parcului National “Nisipurile de Aur”.
Daca ai ajuns aici, cu siguranta te vei bucura de 3 zile de plaja si relaxare, la malul marii.
Poti sta in Camping Laguna: http://www.lagunavillageresort.com/ro/cazare/ .
Nisipurile de aur (Camping Laguna) – Veliko Tarnovo
Orasul Veliko Tarnovo este un oras situat in zona central-nordica a Bulgariei, pe raul Yantra, cunoscut si ca “Orasul Tarilor“, datorita istoriei sale.
Exista multe locuri de vizitat, in acest oras: Orasul vechi (care este situat pe 3 dealuri), Catedrala Patriarhala, Podul de piatra, Castelul fostei capitale, Tsarevets (cea mai importanta fortareata din Bulgaria) si Cascada Hotnitsa.
Green Camper
Bd. Biruintei, Nr. 134, Pantelimon, Bucuresti
Luni-Sambata:
09:00 – 18:00
Duminica: acasa :)
© Green Camper. All Rights Reserved. | Design by Creativ Web
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |