Autorulota Laika Kosmo 212
SOLAR MONSTER!!

autorulota Laika Kosmo 212

Dotari zona de locuit

Autorulota Laika Kosmo 212

4 locuri de dormit 

4 locuri omologate

Aer conditionat stationar

Camera marsarier

Tv smart cu netflix

Panouri fotovoltaice 350w
Acumulator LIFEPO4 230Ah
Inverter 2000w

Aragaz cu 3 ochiuri

Frigider 140 L trivalent

Pat king size 1.5m x 2.0m

Panou solar si acumulator victorn energy

Bazin apa 120 L

Sistem tv smart + netflix

Garaj mare

Incalzire truma

Bucatarie complet echipata

 • Furtun flexibil apã
 • Masă camping
 • Perne
 • Pilote
 • Rola cablu electric
 • Scaune camping
 • Tacâmuri
 • Veselă
 • Barbeque (gratar)

Optiuni de echipare la inchiriere

Echipare Standard

Articolele care raman in permanenta in masina:

 • Masa
 • Scaune
 • Perne
 • Pilote
 • Rola cablu
 • Furtun apa
 • Vesela
 • Tacamuri
 • Cratite
 • Tigai

Echipare Extra - Contra cost

⦁ Articole care se pot oferi contra cost:

 • Invertor = 40 euro/sejur
 • Aparat gheata = 40 euro/sejur
 • Expresor cafea = 20 euro/sejur 
 • Aragaz gatit in aer liber Enders/Cadac – 40 euro/sejur
 • Set asternuturi pat si prosoape (4 persoane) = 50 euro/sejur

Autorulota Laika Kosmo 212 - Dotari masina

 – Motor : Fiat Ducato, 2.3, Diesel,  EURO 6d,  130 CP
 – Cutie de viteze manuala: 6 + 1 trepte
 – Tracțiune: fata, ABS, Airbag dublu,  Aer condiționat cabină conducere
 – Cotiere scaune cabină conducere

 – Oglinzi și geamuri electrice
 – Închidere centralizată cu telecomandă
 – Cruise control ( Tempomat )
 – Lungime exterioară (mm) : 6950 mm

 – Lățime exterioară (mm) : 2330 mm
 – Înălțime exterioară (mm) : 2900 mm
 – Masa maximă autorizată: 3500 kg
 – Nr. locuri omologate: 4
 – Nr. locuri de dormit: 4
 – Culoare standard: Alb

! ! ! Firma noastra sterilizeaza autorulotele cu lampa bactericida cu dubla sterilizare (ultraviolete si ozon), dupa fiecare folosire, pe langa curatenia facuta cu materiale profesionale de curatenie. ! ! !

Ghidul autorulotei

Autorulota este un autovehicul special, care are si spatiu de locuit. Poate fi considerata o casa pe roti, echipata cu locuri de dormit, bucatarie (cu aragaz, hota, frigider, congelator, chiuveta, blat de lucru), baie (cabina de dus cu apa calda/rece, WC, chiuveta), spatii mari de depozitare, centrala termica pe gaz/diesel, panouri fotovoltaice, etc.

Ghidul autorulotei

Autorulotele sunt concepute pentru a putea fi folosite atat in campinguri, unde pot beneficia de utilitati, cat si în afara campingurilor (termenul de off-camping). 

Autorulotele noastre sunt echipate complet, chiar si pentru off-camping, avand un sistem solar care iti permite autonomie, in locurile neamenajate, pentru o perioada de 3-4 zile, in functie de consum.

Atentionare:

Pentru a nu ramane impotmoliti cu autorulota si pentru a nu produce avarii acesteia, in incercarea de a iesi din situatie, recomandam ca locul de campat sa fie unul drept, pe teren stabil (in niciun caz pe nisip) si mai indepartat de malul apelor.

Cand stati off-camping, toate resursele trebuiesc folosite rational, pentru a nu le risipi si pentru a nu umple preamtur, bazinele de colectare. (Recomandam sa se goleasca caseta pentru reziduurile de la toaleta, doar in locurile permise)

Ghidul autorulotei

Autorulotele noastre pot fi folosite  in orice sezon. Datorita izolatiei anti-inghet si a sistemelor de aer conditionat, ele pot fi folosite in conditii de confort deosebit, in orice anotimp, la temperaturi cuprinse intre -30 de grade Celsius si +40 de grade Celsius.

Ghidul autorulotei

Autorulotele noastre pot fi conduse cu permis categoria B, avand masa maxim autorizata 3.5t.

Clientii nostrii trebuie sa detina permis de conducere de minimum 5 ani si sa aiba varsta de minim 28 ani.

Ghidul autorulotei

Se poate calatori fara nici o restrictie in tarile din UE. Pentru tari din afara UE (Turcia, Albania, Serbia, etc) va rog sa mentionati anterior rezervarii pentru a putea realiza toate demersurile necesare.

Va recomandam sa studiati informatiile de calatorie a MAE – https://www.mae.ro/node/1533. Aici gasiti informatii utile despre conditiile tarii in care veti calatori cu autorulota.

Ghidul autorulotei

Cand inchiriezi o autorulota, nu exista o limita de kilometri pe care sa o parcurgi. Totul tine de timpul pe care il ai tu la dispozitie, pentru vacanta ta.

Pentru o vacanta relaxanta si in siguranta cu autorulota, in care sa poti explora locuri noi, iti recomandam sa parcurgi distante de 400-500km/zi. 

Ghidul autorulotei

Cand mergi in vacanta cu autorulota, te bucuri de fiecare loc in parte. Poti opri oriunde si poti schimba oricand destinatia. Asadar, nu exista niciun motiv pentru care sa te grabesti.

Viteza autorulotei, trebuie adaptata la regulile de circulatie, impuse pe sectorul de drum tranzitat.

Chiar si cand se poate circula cu viteza mare, tinand cont de dimensiunea, inaltimea si greutatea autorulotei, viteza optime de deplasare (siguranta/consum) este urmatoarea : 

 • pe autostrăzi : 95-110 km/h

 • în afara autostrăzilor : 70-80 km/h

Observatie: 

La viteza neadaptata la conditiile drumului,  pe drumurile cu denivelari poate sa apara fenomenul de tangaj, in curbe – fenomenul de ruliu, iar pe poduri sau la iesirea din tunele se resimte actiunea laterala a vantului.

Exista o viteza cu care fiecare sofer se simte in siguranta, care trebuie respectata.

Ghidul autorulotei

Cosnumul autorulotei  poate depinde de: gradul de incarcare a acesteia, caracteristicile traseului, directia vantului  si stilul de condus al conducatorului auto.

In medie, tinand cont de cele de mai sus, o autorulota poate consuma intre 9-12 litri/100 km.

Ghidul autorulotei

Autorulotele sunt autovehicule speciale din categoria M1, la fel ca şi autoturismele. In majoritatea tarilor, taxele de drum (vigneta) este la fel ca și autoturismele. 

Tarifele variaza in tarile care aplica taxe de autostrada.

Aici poti face un calcul estimativ pentru traseele tale:  https://www.smartdiesel.ro/taxe-de-drum/ .

Ghidul autorulotei

Avand in vedere ca autorulota se incadreaza la categoria M1 (autoturism), se poate parca in locurile destinate autoturismelor, cu exceptia regulilor impuse de teritoriul unor tari straine.

Trebuie avut in vedere ca a parca nu inseamna a campa. 

.Asadar: 

– Nu deschideti geamurile, marchiza si nu scoateti masa si scaunele afara. In caz contrar se considera campare in locuri nepermise, lucru care presupune amenda.

– In strainatate, majoritatea benzinariillor permit alimentarea cu apa, deversarea apelor uzate şi golirea casetei de toaleta.

* Recoamndam aplicatia pentru mobil/tableta Park4night.

Ghidul autorulotei

In cazul defectiunilor la autovehicul, lucru care ar fi putin probabil sa se petreaca,  datorita faptului ca autorulotele sunt noi, primul lucru pe care il poti face, este sa ne contactezi.  Noi vom incerca sa solutionam problema telefonic sau prin partenerii nostri, aflati in zona in care tu te afli la momentul defectiunii.

 In cazul in care apar defectiuni in spatiul de locuit, poti consulta manualul de bord, dar in acelasi timp te rugam sa ne contactezi. 

Ghidul autorulotei

Dupa ce te asiguri ca toti cei dragi sunt bine, contacteaza-ne urgent!

Ne vom ocupa de toate detaliile si vom face demersurile necesare, pentru a desfasura procedura prevazuta de polita de asigurare.

Ghidul autorulotei

* La inchiriere se percepe o garantie obligatorie de 500 euro (in eventualitatea in care apar daune neacoperite de asigurarea Full-Casco)

Inainte sa pleci la drum asigura-te ca:

 • ai toate actele care sunt valabile, la tine;

 • gazul este oprita, de la sursa mare;

 • toate trapele si geamurile autorulotei sunt inchise;

 • toate sertarele de la bucatarie, living, baie, dormitor sunt inchise;

 • toate parasolarele sunt deschise in timpul mersului;

 • antena satelit este inchisa;

 • pompa de apa este inchisa;

 • toate lucrurile și obiectele din autorulota sunt bine ancorate/depozitate;

 • nu doarme nimeni in unul din patul autorulotei;  

 • in mod OBLIGATORIU, toate persoanele din autorulota stau pe locurile prevazute cu centura si au centura pusa, in timpul mersului: 

  •  este respectat numarul de pasageri, care este acelasi cu numarul de locuri omologate: 6 locuri. Incalcarea acestei reguli aduce atrage dupa sine amenda,care va fi suportata de persoana care inchiriaza.
 • intri in curbe cu viteza redusa;

 • esti atent la inaltimea si gabaritul autorulotei si nu treci pe sub poduri joase, copaci, acoperisuri, care pot avaria autovehicolul:                                                                                    Înălțime exterioară (mm): 3060 mm              – Lățime exterioară (mm) : 2370 mm

 • Ghidul autorulotei

autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212autorulota Laika Kosmo 212kosmo 512, laika kosmo compact 9, laika kosmo 209, laika kosmo 909l, laika kosmo 509l

autorulota Laika Kosmo 212

autorulota Laika Kosmo 212

Care este termenul cel mai scurt posibil pentru rezervarea unei autorulote?

În general, nu vrem să vă lipsiți de 14 zile de pregătiri; dar dacă doriți să începeți mai devreme, vă rugăm să intrați direct în contact cu staţia de închiriere respectivă.

Pot să vizualizez vehiculul de la o stație de închiriere înainte?

Bineînțeles, colegii noștri din zona stației sunt gata să stabilească o întâlnire potrivită cu dvs. Vă rugăm să programați o vizită la stația de închiriere din timp, astfel încât să puteți asigura furnizarea grupului de vehicule dorit. În funcție de sezon, flota noastră este aproape complet în “vacanță”.

Care sunt cerințele privind vârsta și permisul de conducere pentru închirierea unei autorulote?

Pentru vehiculele cu o masă totală admisibilă mai mică de 3.500 kg (City, Active, Family, Exclusive Classic), vârsta minimă este de 21 de ani, iar conducătorul auto trebuie să fi deținut permisul de conducere timp de cel puțin un an. Pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 3.500 kg (Exclusive Extra, First, Premium), vârsta minimă este de 25 de ani, iar șoferul trebuie să fi deținut permisul de conducere timp de cel puțin 3 ani.

Este posibil să înregistrați şoferi suplimentari?

Aveți posibilitatea să înregistrați alți șoferi suplimentari, gratuit la staţie în ziua primirii autorulotei. Rețineți că persoana care închiriază își asumă răspunderea pentru conducătorii auto suplimentari.

Există o perioadă minimă de închiriere pentru închirierea unei autorulote?

Da, în funcție de sezonul respectiv, avem o perioadă minimă de închiriere de 3 până la 7 zile. O închiriere pentru o perioadă mai scurtă decât perioada minimă de închiriere este posibilă în concordanţă cu stația de închiriere atunci când există capacități adecvate disponibile în timpul perioadelor fără solicitări de rezervare.

În ce țări pot conduce?

Excursii în străinătate în Europa sunt posibile. Călătoriile în Europa de Est și în țări din afara Europei fac obiectul aprobării prealabile a firmei de închiriere. Există Restricții de călătorie pentru unele țări, de ex. Rusia. Excursii în zone afectate de război sau de criză sunt interzise. Găsiți restricțiile noastre de călătorie aici.

Ce ar trebui să țin cont de ziua recepției?

Vă recomandăm un început relaxat în vacanță. Transferul nostru se face după-amiaza și durează aproximativ o oră pentru formalități și introducerea în apartamentul dvs. mobil. Utilizați această zi de recepţie pentru o introducere profesională a vehiculului și planificați un timp suplimentar pentru a vă instala în automobil, fără stres. În ziua următoare, puteți începe călătoria de vacanță după o odihnă bună. Pentru propria dvs. siguranță și pentru cei cu care călătoriţi, vă sfătuim ferm să nu vă deplasați pe distanțe lungi în traficul rutier încă în ziua recepţiei. În special atunci când călătoriţi cu copii, acest lucru trebuie luat în serios.

Unde pot să-mi recepționez autorulota?

Predarea și instalarea în vehiculul dvs. au loc la stația respectivă. Momentan nu oferim predare în afara stațiilor.

Pot parca vehiculul meu la stația de închiriere în perioada de închiriere?

În general, puteți parca mașina dvs. direct la staţie în timpul perioadei de închiriere, iar colegul de la stația de închiriere este gata să recomande un loc potrivit pentru a parca. Adresați-vă direct postului respectiv.

Care sunt reglementarile privind curățarea vehiculului?

În ziua recepţiei, primiți autorulota curățată în interior și la exterior. La întoarcere, interiorul habitaclului trebuie să fi fost curățat; curățarea exteriorului se face de către stația de închiriere. În cazul în care curățarea interiorului trebuie corectată complet sau parțial, costurile de curățare vor fi facturate pentru dvs. Pentru golirea rezervoarelor de apă reziduală sau a toaletei de casetă, se percepe o taxă separată pentru curățarea forfetară în valoare de 180,00 €. Rețineți, costurile respective vor fi plătite direct la stație.

Care sunt regulile pentru călătoriile cu animalele de companie?

Animalele de companie pot fi transportate numai în acord cu stația, pentru o taxă. Rețineți că, la întoarcere, vehiculul trebuie să aibă același grad de curățenie ca și cele fără animale de companie. În caz contrar, călătoriile cu animale de companie pot cauza costuri mai mari și suplimentare de curățare. Desigur, persoana care închiriază este responsabilă pentru transportul în condiții de siguranță a animalelor de companie în conformitate cu reglementările, la fel ca și pentru respectarea restricțiilor de intrare in alta tara și a vaccinărilor.

Care este diferența dintre o rulotă și o autorulota?

Autovehiculele noastre care sunt desemnate și ca autorulote sunt unități autopropulsate. Ele au o motorizare independentă și un corp sau o suprastructură echipată pentru locuit. Rulotele sunt remorci care nu se pot conduce independent și, prin urmare, au nevoie de o mașină de remorcare. Din nefericire, pentru moment nu închiriem rulote.

Cum pot fi informat cu ușurință despre rețeaua Rent Easy?

Prin intermediul meniului “Locații”, veți primi informațiile de contact, orele de deschidere, recepţie și retur, precum și informații suplimentare despre posturi. În acest element de meniu, puteți utiliza și aplicaţia noastră pentru a găsi cea mai apropiată stație.

Închirierea de la “privat”

Închirierea unei autorulote de la o persoană privată pentru o taxă este o activitate comercială și este supusă unei înregistrări corespunzătoare. În acest sens, nu este posibilă închirierea de la “privat”. Atunci când închiriați o autorulotă, asigurați-vă că documentele vehiculului conțin înregistrarea explicită ca “autovehicul de închiriat”. Dacă conduceți un vehicul fără acest tip explicit de înregistrare, nu vă veți bucura de niciun fel de asigurare.

Ce trebuie făcut în caz de accident sau de avarie?

În cazul unui accident, sunteți obligat să completați integral formularul de raport privind daunele furnizat în vehicul. În cazul în care s-a produs un incendiu, un furt, daune cauzate de vânat sau alte daune, poliția și stația de închiriere trebuie să fie înștiințate. Stația de închiriere trebuie informată în detaliu despre împrejurările accidentului. Nu trebuie recunoscute cererile de despăgubire ale altor părți implicate în accident.

Care este consumul de combustibil al unei autorulote?

În funcție de tipul de vehicul pe care l-ați rezervat, consumul mediu este cuprins între 9 și 16 L / 100 km.

Cum si unde pot gasi gaz pe drum?

În ziua recepţiei, primiți două butelii de gaz de 11 kg: una plină și una umplută pe jumătate. Ambele sunt incluse în prețul de închiriere, iar buteliile pot fi returnate goale. Puteți găsi butelii de gaz umpute la mai multe stații de benzină, campinguri, magazine de bricolaj și la cele mai multe locuri de camping. Deoarece în majoritatea cazurilor de “umplere”, cilindrul gol este schimbat pentru un cilindru deja umplut, vă cerem să vă asigurați – în special în străinătate – că veți aduce înapoi butelii cu aceleași conexiuni ca cele pe care le-ați primit la închiriere.

Cum procedăm cu aprovizionarea cu apă?

Vehiculele noastre sunt echipate cu un rezervor de apă potabilă de 100-190 L și un rezervor de apă reziduală de 100-150 l. Multe stații de benzină, campinguri și terenuri vă oferă posibilitatea de a umple cu apă proaspătă și de a evacua apele uzate. În majoritatea cazurilor, se percepe o taxă mică pentru reumplerea apei proaspete / evacuarea apelor reziduale.

Vehiculele sunt echipate cu ABS?

Da, întreaga flotă rent easy este echipată cu un sistem anti-blocare a frânării (ABS).

×