Cu autorulota de inchiriat intr-un circuit de 21 de zile, toamna.

green camper inchirieri autorulote
green camper inchirieri autorulote

Este primul articol pe care il facem in urma unui circuit facut de o familie care a decis sa apeleze la serviciile noastre de inchirieri autorulote. Nu le public numele, nu consider ca sunt relevante.

green camper inchirieri autorulote

Aceasta familie este formata dintr-un roman, stabilit de 20 de ani in Singapore, care s-a casatorit cu o asiatica cu care a facut 3 copii, unul mai simpatic decat celalt. Acestia au hotarat sa isi petreaca vacanta in Romania. Au ales sa apeleze la o autorulota de inchiriat de la Green Camper si le multumim pentru asta. Cu siguranta, este cel mai bun mod de a calatori pentru a vizita o tara a carei puncte forte sunt peisajele minunate ale naturii.

Perioada aleasa a fost la sfarsit de sezon, dupa inceperea scolii, cand deja presiunea turistica scade pana aproape de 0 mai peste tot prin tara. Sfarsit de septembrie – inceput de octombrie. Chiar imi spunea tipul ca au fost zile intregi cand erau singurii clienti ai campingurilor iar in putinele zile in care mai aveau vecini in campinguri acestia erau straini.

green camper inchirieri autorulote

Ca marea majoritate a clientilor nostri, si ei au fost la prima experienta cu autorulota de inchiriat. Ce a fost iesit din tipar este ca ei, desi la prima aventura, au ales si o perioada destul de lunga pentru calatoria lor. Si au ales o perioada in care multi deja nu mai vad viabila o astfel de varianta de vacanta. Suntem intr-un continuu proces de educatie al clientilor care apeleaza la autorulote de inchiriat. Incercam sa le explicam faptul ca exista variate variante de calatorit chiar si cand temperaturle sunt negative. Se pot vizita pesteri, mine, saline, castele, orase… se poate merge la ski, se poate merge in sudul Europei unde iarna sunt inca 20 de grade celsius. Autorulota nu se foloseste doar vara la mare, dar sa ne intoarcem la povestea noastra.

green camper inchirieri autorulote

Ei au ales sa faca un circuit gen Turul Romaniei. Imi spuneau la final ca in principiu au reusit sa se tina de program, au vazut marea majoritate a obiectivelor dorite dar au ratat zona de Clisura Dunarii.

Au plecat din Bucuresti spre Delta Dunarii, unde au stat campati la Camping Casa din Delta, in Murigiol. Au stat destul de multe zile acolo, probabi le-a priit peisajul uimitor al Deltei, bucatele lipovenesti, linistea total atipica pentru o familie care traieste in Singapore.

Apoi au plecat spre nordul Moldovei, nu ai cum sa faci un tur al tarii sa nu vizitezi manastirile Bucovinei. Le-am vizitat si noi cu copii anul trecut in mijlocul pandemiei cand nu mai puteai sa iesi din tara fara sa stai in carantina desi cazurile de Covid la momentul respectiv erau sub sfert fata de momentul acestui articol in plin val 4.

Dupa manastiri, Maramures, nu? Cimitirul Vesel, Ocna Sugatag, Breb, mocanita. Nu ai cum sa treci pe acolo sa nu bifezi toate aceste locatii. Au un farmec aparte, cu siguranta. Si aici, tot antiteza cu Singapore, nu?

La plecare le-am explicat cum functioneaza aplicatia Park4Night si s-au descurcat fara nici cea mai mica problema atat in campinguri cat si in zone neamenajate. Nu are farmec o iesire cu autorulota de inchiriat daca nu dormi macar o noapte in mijlocul naturii, complet izolati, langa o padure, langa un rau… Trebuie incercat, nu se poate descrie in cuvinte senzatia.

Apoi au ales sa mearga prin Apuseni unde iar, au petrecut cateva zile in mijlocul naturii ce tocmai se pregatea de schimbarea anotimpurilor dupa care, au ales calea cea mai scurta spre Bucuresti adica, pe Valea Oltului, stanga pe Transalpina dreapta pe Transfagarasn :). Eu cred ca aceste 3 trasee trebuie facute de oricine macar o data in viata. Chiar si daca nu opresti, si te uiti pe fereastra la peisaje, ai parte de o experienta unica!

Eram foarte curios sa ii intalnesc la intoarcere, dupa predarea autorulotei sa le iau pulsul. Doamna era putin obosita, e clar ca nu e usor cu 3 copii foarte mici sa stai 21 zile intr-o autorulota. Este nevoie de putina gospodareala. Pe domn in schimb ma asteptam sa il gasesc obosit dupa tot circuitul, mai ales dupa force-ing-ul de final cu Valea Oltului, Transalpina, Transfagarasean in 3 zile dar… NU! Era super incantat, se vedea pe fata lui, am stat de vorba cel putin 1 ora dupa predare si mi-au povestit din aventurile lor. Nu i-am auzit nici o secunda sa se planga de ceva anume: ca nu te descurci, ca nu ai apa suficienta, ca e greu sa speli vase sau sa gatesti.. Au spus ca ar mai incerca o experienta cu siguranta si ca desi au stat atatea zile, nu au reusit sa acopere chiar tot ce si-au dorit. Eu le-am spus ca, daca mai pot pleca pentru inca 21 de zile intr-un circuit asemanator, ar putea sa viziteze cu totul si cu totul alte obiective si vacanta sa se ridice la acelasi nivel cu precedenta. Chiar ai ce vizita in tara asta! Pacat ca nu stim noi sa o promovam calumea.

La plecare, mi-au aratat ce au completat in Jurnalul nostru de calatorii aflat in fiecare autorulota de inchiriat din parcul Green Camper. Pur si simplu… m-a impresionat ce au desenat acolo! Las mai jos o fotografie, marturie.

green camper inchirieri autorulote

Urmeaza plecarea unei noi familii, la prima experienta, la final de noiembrie. 38 zile!! Turul Europei!! Vom reveni cu siguranta si cu un material despre povestea lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

×